Campania de caritate: Copilărie cu povești

Copiii sunt viitorul nostru și cred profund că trebuie să investim în creșterea și eductia lor, să-i încurajăm în fiecare zi și să-i suportăm să devină cei mai buni. În luna Februarie, pe cînd eram acasă, am decis să cumpăr cărți pentru copii și să le donez la grădinița din satul Recea, raionul Straseni. Această idee a apărut cîteva luni înainte, iar la început am vrut sa cumpăr dulciuri, după care jucării, în final am rămas la cărți pentru copii. De ce anume cărți? De fapt sunt foarte multe motive de ce. Eu personal iubesc cărțile, și viața mea ar fi foarte tristă fără aceste minunății. Cărțile sunt leacul sufletului nostru, veselie, ele ne permit nouă să călătorim chiar și atunci cînd nu avem posibilitatea, cunoștință, ele ne deschid noi orizonturi și idei, cărțile ne fac fericiți, triști, entuziasmați, înfometați pentru mai multe, ele ne oferă nouă emoții, ne fac să trăim. Copiii adoră cărțile, ei iubesc poveștile și basmele, cu sfirsituri fericite. Cărțile le permit copiilor să viseze și să creadă că totul e posibil. Nu există o bucurie mai mare cînd vezi un copil cu o carte, și ochii lui aprinși de curiozitate.

Pentru donație am comandat cărți din librăria Cartier din Chișinău, am ales pe acele cărți care le-am citit eu pe cînd eram copil. Mama m-a însoțit și a fost foarte interesant și plăcut să mă las purtată de amintirile copilăriei mele.

IMG_7957
Library Cartera, Chisinau, Moldova 2018

Am avut biletul de avion luni dimineață devreme deaceea am rugat-o pe mama să le livreze la grădiniță din satul Recea, raionul Straseni. Ea m-a sunat după ce a fost la grădiniță, și era foarte fericită, încîntată și entuziasmată de toată experiența. Am fost foarte fericită că au apreciat micul nostru cadou, și am fost foarte motivată să continuu. Știind că mă întorc în Moldova în Aprilie pe 3 săptămîni, am început să caut online librării care oferă cărți pentru copiii la reducere, atunic am găsit elefant.md de parcă am găsit o adevărată comoară. A fost super ușor să fac comandă, și am fost ajutată pe parcurs. Își au sediul în Chișînău pe Grigore Vieru, pentru că pînă ce nu livrează și a fost nevoie să ridicăm comandă de unii singuri. Cînd am ajuns in Aprilie acasă am mers să luăm cărțile de la elefant.md, am fost foarte bucuroasă să văd aceste cărți.

img_87121.jpg
elefant.md in Chisinau, Moldova
IMG_8713[1]
Inside the shop, elefant.md, Chisinau
Am întrebat-o pe mama citi copiii sunt la gradinitile din satele raionului Straseni. După multe discuții și întrebări, am decis să mergem la Voinova și Greblesti. Mai întîi am plecat la Voinova, unde ne așteptau în jur de 60 de copiii. Cînd am ajuns, era pe la amiază iar copiii erau la joacă în curte ori la plimbare în parc. Ne-am întîlnit cu directoare de la grădiniță, și i-am explicat care sunt intențiile noastre și de ce am venit. Doamna directoare ne-a întîlnit cu drag, spunîndu-ne că ceea ce facem e un lucru bun și copiii vor fi foarte fericiți cu cărțile pe care le-am dăruit.
_DSC0001
Voinova, Straseni
_DSC0007
In the courtyard of the kindergarten, Voinova
_DSC0011
In the director’s office, Voinova
IMG_8719[1].JPG
elefant.md box with children’s books, Voinova
După ce am plecat de la Voinova, ne-am îndreptat spre Greblesti. La grădiniță din satul Greblesti sunt 13 copiii, iar doamna directoare Cristina ne-a organizat o surpriză foarte frumoasă. Cînd am ajuns și i-am explicat doamnei directoare cu ce intenții venim, dumneaei a chemat toți copiii să ne jucăm cu ei. Sincer a să fiu nu ne-am pregătit pentru jocuri dar n-am intrat în panică. Aveam ceva jocuri cu noi și am început să jucăm flash carduri cu animale.
_DSC0053
Entering the Greblesti’s kindergarten, Moldova
_DSC0063
Playing flash cards ‘Animals’, Greblesti, Moldova
dsc0058.jpg
I was asking here what are their favorite fairytales?, Greblesti, Moldova

Am fost impresionată de creativitatea copiilor, felul lor jucăuș și nivelul lor de curiozitate. Erau dispuși să joace cu noi ziua întreagă, dar să fiu sinceră și eu aș fi vrut să stau cu ei. Toate emoțiile care m-au cuprins sunt de nedescris, și n-am vrut să plec din acel loc.

dsc0067.jpg
Greblesti, Moldova

Sunt atît de fericită că există oameni care au grijă de copiii noștri. Avem mare nevoie de ei. Oameni care inspiră, învață, oferă suport și ajutor copiilor să devină cei ai buni. Îmi dau seama că această muncă necesită o cantitate imensă de răbdare, motivare, creativitate și bunătate. Mulțumesc mult pentru toată muncă depusă.

Pentru următoarea vizită acasă deja facem planuri să mergem la alte grădinițe din raionul Straseni, și încercăm să oferim copiilor o copilărie cu povești.

semnatura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s