Amintiri din Copilarie

Am fost un copil fericit, chiar am fost, si iubeam sa umblu descult, sa ma joc cu copiii din mahala si sa maninc fructele direct din copac fara sa le spal, ori cum zicea bunica, fara sa le i-au aroma lor naturala. Asa mi-a fost toata Copilaria. N-am fost cuminte, recunosc, chiar as zice ca am fost o mare belea, pentru ca nu stiu cum faceam dar mereu mi se intimpla cite vreo nebunie. Chiar sa va relatez despre una de care mi-am adus aminte recent.

Era mijlocul verii iar parintii ne-au dat vestea cea mare: ”ANUL ACESTA MERGEM LA MARE”. Eram atit de entuziasmata si fericita, pentru ca pina atunci nu vazusem marea, cel putin nu asa ca sa o tin minte. Si inca si acum tin minte ca singura conditie a tatei a fost ca timp de o saptamina sa avem grija sa nu cadem pe jos si in special fara julituri la genunchi. Zis si facut, adica mai corect – zis si nefacut. Dupa ce au plecat parintii, in ziua aceea plouase foarte mult, si cum eram asa mai neastimparata am vrut sa vad daca toti bobocii au intrat la adapost. Mergeam pe cararusa si fiind foarte umed am alunecat si cum crede-ti ce mi s-a intimplat. MI-AM JULIT GENUNCHII…Am venit repede in casa sa ma curat si sa pun tot felul de creme si sa ma rog ca imi trece in cel mult patru zile. La un moment aud cum ma striga cineva la poarta, era prietena mea Ana (acum am realizat ca mereu am avut prietene cu numele Ana-gradinita, scoala si chiar universitate) sa mai vorbim asa ca cumetrele. ย Cind ma intorceam inapoi, fugeam ca o salbatica si cum troscotul (iarba care de obicei crestea in ograda) era umed am alunecat atit de rau incit mi-am rasucit piciorul, si a inceput sa-mi singereze genunchiul. Atunci am realizat ca mie mi se intimpla sa intru in belele fara sa vreau. In aceeasi zi am cazut de doua ori cind trebuia sa nu cad defel.

Deseori analizez asa situatii pentru ca mi se par foarte paradoxe, adica atunci cind iti doresti ceva cu adevarat se intimpla adesea sa nu se adevereasca iar ceva la care nici nu te-ai gindit ca ti se va intimpla vreodata te pocneste de unde nu te astepti. Vreau sa ni se intimple doar lucruri bune si frumoase, iar acum va urez somn usor si vise placute!!! Sa aveti o noapte linistita!!!

 

6 thoughts

Leave a comment